Първоначално публикувано от Dodo 155
Известие
Collapse
No announcement yet.
147 1,6t.s. или 1,9jtd?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от RPWWDВ тази тема мисля ставаше дума за кола на старо, а не за покупка от шоурума, или се лъжа?
та понеже и моята вече е на две години и на достатъчно километри, кротко исках да подскажа, че и най-големия боклук не е излязъл такъв от завода ...147 1.6 TS
Comment
-
1,6 дори чисто нов:
- харчи много (или приблизително колкото 2.0, което си е много за малолитражка)
- има динамика в много тесен диапазон обороти
- с включен климатик е трагедия
- поддръжката е скъпа за малолитражка
да продължавам ли?Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
1.6 чисто нов :
- харчи колкото съм написал по-горе
- има много прилична динамика, поне докато не уточним с какво сравняваме всъщност
- го карам през лятото само с климатик и не усещам разлика
- досега е влизал само за смяна на консумативи, предполагам, че цените не се различават от подобните на него мотори от други марки
сега - ако имах възможност, бих взел м-джетсамо че там трябва да се сравнява и цената
та всяко нещо на тоя свят си има цена147 1.6 TS
Comment
-
1.6 на 200 000км:
-не му работи датчик разпределителен вал
+въпреки това:
+харчи по книжка
+върви по книжка
+пали и работи перфектно
-харчи около 2л. масло на 10000км
-с пуснат климатик на извънградско при изпреварване си трябва яко обороти
+учудващо добре разпределена мощност според мен, ако не си фен на 400м. дръпки,
в града е пъргав дори до 4000об., дърпаш всички нормално каращи без дори да искаш,след 4000об почва да върви още повече, чак до 6800об.
+по магистралите върви супер, след 150км/ч е шумен, но не се замисля до 180, стига и 200. При високи скорости климатика не се усеща.
+с 4 човека,климатик и каране с 140-160км/ч дава 8.3л. на 100 км.
+-в София не качва над 12 на 100 дори зимата при интезивно и небабшеко каране.
-поддръжката не е лесна и евтина, но не е и скъпа. Все пак е високооборотен двигател
с 120к.с. от 1.6 обем., не може да е като 1.4 моно с 60коня.
+много хубав звук и удоволствие от карането с този двигател. не може да се сравнява с някой голям и много мощен такъв, но изпъква на фона на средностатистическите коли,дори и с подобна мощност.Last edited by DerMeister; d.m.y г., 17:44.Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение- средна скорост 140-160км/ч
тая средна скорост се постига с ферари, не с алфа
посмали малкоНе о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениешшш батко
тая средна скорост се постига с ферари, не с алфа
посмали малкоАлфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
ми батко това ти е максималната а не средната
е ти данни за следна + разход (не е за 147 и не е за 1.6, но да видиш що е то средна скорост - дето е засичана, а не с окомера)
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=17563Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеми батко това ти е максималната а не средната
е ти данни за следна + разход (не е за 147 и не е за 1.6, но да видиш що е то средна скорост - дето е засичана, а не с окомера)
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=17563Обясни ми за кво спориш за глупости сега. Ще си променя поста да не земе да се поболеееш. А темата сътоветно се осра. Като си залостя крака на газта в дадена позиция и карам със 148,7км/ч и изкарам така цялата магистрала, това за мене значи, че карам средно със 148,7км/ч. Тва, че съм намалил 10 пъти заради тир до 100 и два пъти съм вдигнал 170 на правите и всъщност средната ми скорост е 124,5км/ч въобще не ми дреме, защото като се кача после на бмв-то на пешо и карам по същият начин и даде по-малък разход, ще знам, че при каране със 140-150км/ч по магистралата е по-икономично от алфа-та.
Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
!
За около година и половина каране на алфа 147 1.6 ТС 120 коня и изминати около 30000км мога да кажа:
Върви задоволително! С климатроника не се спъва много.
В града като я карам аз (с доста газ) ми дава максимум 10 във варна. Жената като я кара отива около 8.5-9 и на засичане и на комп. Частите са и по скъпички но чуството от карането е добро. За возия немога да кажа защото аз я купих със Жълти пружини и 17-ка джанта така че не вози много меко..... Абе с 2 думи количката е добре за конете си върви доволно. Последния тес беше от Старозагорки минерални бани до Варна с 4-ма възрастни и едно дете не 2г и багаж за всичките (2 реда сакове в багажника) при средна скорост 100! Даде разход около 7.7
За мене е добра градка колаJeep Grand Cherokee 2.7 163hp 04/Renault Laguna 2.0 16v 140hp 01./Opel Movano 2.8 DTI 02
Ex AR 147 1.6 120hp 05 /AR 156 2.4jtd 1??hp/ Fiat bravo 103++hp / Fiat Coupe 131hp/Dacia Logan1.5 DCI 08'/ suzuki GSXR 600 SRAD мах speed 280km++
Comment
-
Според мен ТС е боклук двигател само ако се кара дълго време на магистралата без допълнителна подготовка в червеното... Иначе си е хубав и читав двигател...
А за секънд хенд още се сещам историята на Пинко за дизел, който уж е на 150 хил км и изглежда перфектна колата, а после се оказва на 500хил км....
Таа търси се запазената кола...И двата двигателя си искат своето и двата може да имат нужда от СКЪПИ ремонти!
Аз лично ако си взема 1.6 няма да го карам с 180 постоянно по магистралата нали? Колата или се чупи от прекомерно натоварване(специално този фиатовски 16В) или ако е имала дефект/ проблем някакъв и съответно какъвто и да е двигателя пак ще замине....
1.6 120коня перфектен двигател за едно спокойно каране градско и извънградско+ ГИ става великолепно
А и ще си спестите доста актове отколкото с 2.0 щото той доста увлича и докато се натисне педала и 2ра... и айде... 3 месеца без книжка...
Моето мнение 1.6+ ГИ пред дизелаAlfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over(((((
ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
by RUBIG service
Comment
-
Според мен ТС е боклук двигател само ако се кара дълго време на магистралата без допълнителна подготовка в червеното... Иначе си е хубав и читав двигател...Единственото предимство на дизела според мен е разхода
Ин аче за поддръжката мога да поспоря с всеки,който поиска.Просто някои хора незнаят някои цени на части за ЖТД,и се хвърлят,ще кажа само няколко
ГНП=рециклиране=около 1000 лв.
Дюзи-цена на брой адски скъпа
Демферен маховик=около 900 лв.
Демферна шаиба пистов ремък=около 300 лв.
Обтегач пистов ремък/2.4 ЖТД/=около 300 лв.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Е сега вече човекът ще си вземе Опел Корса с двигател 1.2 Ecotec
Там и да иска, няма да може да го счупи
Колеги, най-лошото в цялата работа е, че купуваме измъчени коли и искаме да се държат като нови. Няма как, кенефът си е кенеф, ако ще да е измит и намазан със силиконsigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениесамо не разбирам защо го приемате лично?
просто не е хубав двигател
има ред недомислици в него - в което няма нищо учудващо - разработван е на практика без пари
те това е
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеКато е толкова скапан и разработван без пари що се монтира и през 2009г., а вероятно и занапред... ?! Последните 2 години ФИАТ групата имат рекордни печалби и ако тоя двг. беше боклук можеха спокойно да го сменят, ама не го правят. Защо?!
Много "скапани" мотори се слагат в доста коли така, че дай Боже повече "скапани" и в бъдещеsigpic
Comment
Comment